Entrevista a Marc

Per segon any consecutiu, es disputa la Hero Hockey India League (HIL), un prestigiós torneig que reuneix entre els dies 25 de gener i 23 de febrer en sis ciutats indies a alguns dels millors jugadors del món i de la própia Índia, repartits en sis franquícies, una més que la darrera temporada. Una competició espectacular que tindrà segell català, amb una menció especial per Terrassa, capital espanyola de l'hoquei. Allà hi seràn sis jugadors egarencs. El porter del Club Egara, Quico Cortés, el migcampista i defensa del RC Polo David Alegre i Ramon Alegre respectivament, el migcampista de l'Atletic Terrassa, Marc Sallés i els davanters Edu Arbós del Club Egara i Roc Oliva de l'Amsterdam. Els altres dos jugadors espanyols que disputaran la HIL són els defenses internacionals Bosco Pérez-Pla (HGC) i Andres Mir (Club de Campo).

La meitat dels sis egarencs militaran en el vigent Campió de la competició, els Ranchi Rhinos, que es van adjudicar la primera edició després de derrotar en la final a los Delhi Wave Riders, equip en el que militarà Andrés Mir. El jugador internacional Marc Sallés compartirà equip amb Quico Cortès, que repeteix experiència,  Edu Arbós, així com el madrileny Bosco Pérez-Pla i l'alemay Moritz Fürste. Altres dos jugadors, Roc Oliva i Ramon Alegre, militaran en el Kalinga Lancers, la nova franquicia. David Alegre seguirá en el mateix equip de l'any passat, que va finalitzar tercer, els Uttar Pradesh Wizards.

Recordar que l'Índia, juntament amb Pakistan, és el pais de l'hoquei herba per excel·lència. A pesar que tàcticament ha quedat enrere, la passió amb la que es viu aquest esport en el pais asiàtic és equiparable a la que es viu en Europa amb el futbol o en els Estats Units amb la NBA.

Per qualsevol jugador d'hoquei formar part d'aquesta competició és molt important. Aquest és el cas del jugador de l'Atlètic Terrassa, Marc Sallés que formarà part de la plantilla del vigent campió d'aquesta competició, el Ranchi Rhinos.

 -    Marc, que significa per tu formar part d'aquesta prestigiosa competició que aglutina els millors jugadors del mon?

Per a mi és una gran oportunitat poder practicar el meu esport en un entorn com aquest.

      El Ranchi Rhinos, vigent campió i un dels favorits per revalidar el títol, formes part de la seva plantilla amb grans jugadors, destacant a l'alemany Moritz Fürste, actual campió olímpic, i sens dubte, un referent actual en el mon de l'hoquei. Com veus el teu equip?

Crec que tenim un equip molt complet. Amb el Quico Cortés, un dels millors porters del món, i dos grans especialistes de penalti corner com l’Ashley Jackson o el Justin Reid-Ross.

      La condició de ser un dels equips favorits us crea més pressió?

Jo no ho diria pressió, però si que els altres equips juguen al 100% contra nosaltres, ja que som el rival a batre.

      Com veus aquest sistema de competició?

Crec que és molt bo per a la India, en els últims anys s’estava perdent una mica el hockey i aquesta lliga a fet que la gent es tornés a enganxar.

      Són molts partits a disputar?

Hi ha 6 equips i es juga 2 vegades contra cada equip, una a casa i l’altre a fora. Més les semifinals i final. És a dir un màxim de 12 partits en el millor dels casos.

     Quan acabi aquesta competició, tornaràs amb el teu equip, l'Atlètic Terrassa, per disputar la lliga. Penses que et pot perjudicar o beneficiar, especialment a nivell físic?

Sense dubte em beneficiarà. Aquí hi ha un alt ritme de joc als partits però també ens cuidem i ens cuiden molt per estar al 100%. De ben segur que d’aquí un mes estaré molt millor físicament que abans de marxar.

     Un altre al·licient d'aquesta Hero Hockey India League és sens dubte la dotació econòmica.

Exactament, les franquícies disposen de molts sponsors. Això els dóna un pressupostimmens per contractar jugadors, estar en hotels de primera i tenir els millors serveis.

     L'Índia sempre ha estat un referent en el mon de l'hoquei, a pesar que actualment el seu nivell ha baixat, com hem pogut veure en les competicions internacionals, creus que aquesta espectacular competició pot ajudar a reflotar aquest esport que pel país asiàtic és l'esport nacional?.

Segur, és una de les coses que necessitaven més. Els jugadors d’aquí són molt tècnics però els falta organització tàctica a dints del camp. El fet de jugar amb 5 internacionals els ajuda a comprendre com es juga a nivell esquemàtic a altres països.

      Actualment formes part de la Selecció Nacional d'hoquei, amb qui vas disputar els Jocs Olímpics de Londres 2012, has disputat vàries temporades en la lliga holandesa, una de les millors del món, i evidentment coneixes a la perfecció la lliga espanyola, a més de participar en aquesta important competició índia. Per un jugador acumular tota aquesta experiència és molt important.

La veritat és que no em puc queixar de la meva experiència esportiva. Gràcies al hockey he pogut conèixer moltes cultures i països diferents. Encara que de moment la India esta sent una de les millors experiències que he viscut sens dubte.


Enllaç a l'Entrevista publicada en LaTorre (diari 30/01/2014)

No hay comentarios: